De van verduistering verdachte oprichter van Stichting Loterijverlies is weer op vrije voeten. De 38-jarige Ferdy R. werd begin vorige maand door de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD aangehouden op verdenking van het achterover drukken van 2,5 miljoen euro.

De man blijft wel verdachte, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten na berichtgeving door De Telegraaf.

De Stichting Loterijverlies voerde actie tegen de Staatsloterij, namens duizenden deelnemers die zich misleid voelden doordat hun winstkansen kleiner zouden zijn dan voorgespiegeld. De gedupeerden betaalden geld aan de stichting om via de rechter compensatie te krijgen.

Dat geld zou zijn doorgesluisd naar de Kanaaleilanden, waarna er via een omweg een villa van gekocht zou zijn in Nederland. R. heeft volgens de FIOD ook onjuist aangifte gedaan en zou 500.000 euro te weinig omzetbelasting betaald hebben.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!