Een plofkraak op een pinautomaat op het Utrechtse Smaragdplein heeft grote schade aangericht in de nacht van vrijdag op zaterdag.

De gevel van het pand is eruit geblazen en van naast- en bovengelegen winkels en woningen zijn ruiten gesneuveld. Ook is er schade aan twee auto's.

De politie kan nog niet zeggen met wat voor explosief de daders de automaat hebben opgeblazen. Er lijkt niets te zijn gestolen, zegt een woordvoerder van de politie. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Getuigen hebben verklaard dat meerdere personen op twee scooters zijn weggereden.

Het gebied rond de pinautomaat is door de politie afgezet voor onderzoek. Er wordt onder meer onderzocht of de daders twee auto's hebben gebruikt als schild om tijdens de explosie achter te schuilen. De opruimwerkzaamheden zijn gestart. 

De knal, die rond 2.00 uur plaatsvond, was volgens getuigen tot in de verre omtrek te horen. Ook voelden omwonenden trillingen. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!