De Nederlandse drugshandelaar Tommy van der Sommen staat nu ook op lijst van de meest gezochte criminelen van Interpol. De politie vermoedt dat het kopstuk van een Eindhovense drugsbende zich in Spanje ophoudt.

Van der Sommen verblijft mogelijk in Barcelona of aan de zuidkust, in de omgeving van Málaga en Marbella.

De man is volgens politie en justitie de spil in een groot internationaal drugsnetwerk. In mei vorig jaar veroordeelde de rechter hem bij verstek tot negen jaar cel voor drugshandel, witwassen en mishandeling. De man is al sinds 2014 op de vlucht voor de politie.

Vorige week zetten politie en Openbaar Ministerie de verdwenen drugsdealer met naam, toenaam en foto op de Nationale Opsporingslijst. Naar aanleiding daarvan kwamen enkele tips binnen, maar de Brabander is nog steeds niet gevonden.

Nederlanders in Spanje die sites op internet bezoeken, kunnen vanaf vrijdag ook een advertentie met een foto van Van der Sommen te zien krijgen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!