Het wordt ook deze dag weer een zonnige dag. De temperaturen gaan zelfs nog iets omhoog en zorgen voor een hete tropische dag. In de kustprovincies wordt het rond de 29 graden, in het binnenland kan het 35 graden worden.

Het wordt dus bijna overal tropisch warm en voor de echte hitte moet je in het zuidoosten van het land zijn. Daar wordt vandaag met gemak de 35 graden gehaald.

Voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg is het Nationale Hitteplan van het RIVM van kracht. In overeenstemming daarmee is voor de betreffende provincies code geel wegens aanhoudende hitte van kracht.

Verder houdt de droogte aan en waait er een licht briesje; een zwakke tot matige noordelijke wind, windkracht 2 of 3.

Het weekend wordt ook zonovergoten, maar iets kouder met zaterdag rond de 29 graden en zondag 'slechts' 25 graden. Daarna vindt de thermometer de weg weer omhoog en is er opnieuw kans op (extreme) hitte.

hittekaart
Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Dinsdag 21° 13° NW 2
Woensdag 23° 12° NO 2
Donderdag 24° 13° W 3
Vrijdag 24° 15° ZW 4
Zaterdag 25° 16° ZW 3

Het weer op vakantie

De komende dagen blijft het onstabiel weer in de Alpenlanden, Italië, de Balkanlanden en Griekenland. Daar ontstaan vooral in de middag en avond buien. Bij deze buien is kans op onweer en hagel, lokaal kan ook wateroverlast ontstaan door veel regen in korte tijd. Het is er wel vaak tropisch warm met temperaturen tussen 30 en 35 graden.

In veel plaatsen in West- en Zuidwest-Europa is het weer stabieler. In de Benelux, grote delen van Frankrijk en Duitsland is het droog met vrij veel ruimte voor de zon. Op veel plaatsen in deze landen wordt het 28 tot 35 graden. In delen van Spanje en Portugal kan het extreem warm worden met 40 tot 47 graden.

In Ierland, Schotland en in een groot deel van Scandinavië is het wisselvalliger en wat minder warm. Er komen buien voor en de temperaturen liggen meestal tussen 20 en 25 graden. Lokaal is het wel zomers warm met 25 tot 30 graden.

Bekijk hier de vooruitzichten voor andere landen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!