Het blussen van de brand in een grote afvalberg in het Drentse dorp Nieuw-Dordrecht gaat de hele nacht door en waarschijnlijk ook nog donderdag. 

Een blushelikopter van Defensie die meehielp met blussen, is teruggekeerd naar de thuisbasis in Gilze-Rijen. Donderdag wordt bekeken of weer een beroep wordt gedaan op Defensie om te helpen, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De brand bij een recyclingbedrijf aan de Oosterwijk Westzijde werd woensdagochtend ontdekt en bestaat onder meer uit plastic, hout en sloopafval. Ook is er een opslag met autobanden die door de brandweer wordt natgehouden.

Het recyclingbedrijf ligt op een industrieterrein. Er ligt niet direct een woonwijk in de buurt, maar de rook is in de verre omtrek te zien. De gemeente Emmen, waar Nieuw-Dordrecht onder valt, adviseert bewoners ramen en deuren dicht te houden. Ook is er een NL-Alert verstuurd. Het is nog niet bekend of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Er zijn metingen verricht, maar volgens de gemeente duurt het enkele dagen voordat de resultaten bekend zijn. De gemeente adviseert daarom de komend dagen geen groenten en fruit uit eigen tuin te eten.

De oorzaak is nog niet duidelijk. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Blushelikopter defensie bestrijdt brand afvalberg Nieuw-Dordrecht
64
Blushelikopter defensie bestrijdt brand afvalberg Nieuw-Dordrecht

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!