De explosie en de daaropvolgende brand in een Arnhemse flat is vermoedelijk veroorzaakt door de verwerking van drugs, meldt de politie woensdag. Bij het incident van maandag vielen twee doden en een zwaargewonde.

Volgens de politie lijkt het erop dat in de woning aan de Daphnestraat drugs zijn verwerkt. Bij dit proces zijn chemische stoffen vrijgekomen, die uiteindelijk de explosie hebben veroorzaakt.

Na de explosie en brand kwamen drie mannen uit de woning. Een van hen werd door omwonenden onder de douche gezet, een ander rende naar een sloot. Een derde man werd later in de omgeving gevonden, nadat uit getuigenverklaringen bleek dat er nog een slachtoffer was.

Twee mannen overleden dinsdagochtend aan hun verwondingen. Het gaat onder andere om de 33-jarige bewoner. De identiteit van de twee anderen is nog niet vastgesteld. De politie vermoedt dat ze niet uit Nederland komen en verwacht om die reden dat het nog lang gaat duren voordat hun identiteit bekend is.

Drugs

In de woning is een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie sprak dinsdag al van verdachte omstandigheden en liet weten sporen van drugs te hebben gevonden. Het pand stond bij de politie niet bekend in verband met drugscriminaliteit.

De bewakingseenheid van de politie werd tijdelijk ingezet om het pand te bewaken. Nu het onderzoek in en om de woning is afgerond, zijn de drugs verwijderd. Het appartement is inmiddels vrijgegeven.

Voor het onderzoek zijn twee auto's in beslag genomen. Deze behoren vermoedelijk toe tot twee van de slacfhtoffers. De gewonde man ligt woensdag nog met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Vanwege zijn medische toestand heeft de politie hem nog niet kunnen spreken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!