De 29-jarige Slowaak Anton M. is woensdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel en een rijontzegging van vier jaar voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op het terrein van attractiepark Duinrell.

Door het ongeluk in februari van dit jaar kwamen twee Slowaken om het leven. Zij zaten bij M. in de auto. De man had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. 

M. kon zich weinig tot niets van het ongeluk in Wassenaar herinneren, vertelde hij eerder. Hij wist ook niet meer of hij achter het stuur had gezeten. Volgens de rechter is daar echter wel voldoende bewijs voor. Dat blijkt onder meer uit de verklaring van een getuige die vlak voor het ongeluk uit de auto was gestapt.

De Slowaken werkten en woonden op het terrein van Duinrell en wilden volgens de getuige gaan stappen in Den Haag. Daarom stapten ze 's nachts samen in de auto. De auto reed vanaf een talud het water in. De twee slachtoffers zijn daardoor verdronken.

De rechtbank vindt dat M. "onaanvaardbare risico’s" heeft genomen en neemt het hem zeer kwalijk dat hij ondanks verschillende waarschuwingen is blijven doorrijden. Het vonnis komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). 

De Slowaak was woensdag niet aanwezig bij de uitspraak in de rechtbank in Den Haag. Naast de celstraf en rijontzegging moet M. aan de nabestaanden van de slachtoffers schadevergoedingen van in totaal ruim 8.000 euro betalen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!