Een zeer grote brand woedt in een afvalberg van 10 meter hoog in het Drentse dorp Nieuw-Dordrecht. Bij de brand komt veel rook vrij.

De Veiligheidsregio Drenthe heeft een NL-Alert uitgestuurd. Mensen die last hebben van de rook worden opgeroepen hun ramen en deuren te sluiten. Ook wordt geadviseerd de ventilatie uit te zetten.

De brand werd rond 7.15 uur ontdekt bij een recyclingbedrijf op een industrieterrein aan de Oosterwijk Westzijde. De brandweer is naar verwachting nog uren bezig met blussen. De afvalberg bestaat uit plastic, sloopafval en hout. De opslag van autobanden wordt beschermd en natgehouden. Er is een blushelikopter van Defensie ingezet om de brand te blussen.

De straten Willem Barendszstraat, Oosterwijk Westzijde en Olivier van Noortstraat zijn vanwege de brand tijdelijk afgesloten. Waardoor de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Niemand lijkt gewond te zijn geraakt. 

Blushelikopter defensie bestrijdt brand afvalberg Nieuw-Dordrecht
64
Blushelikopter defensie bestrijdt brand afvalberg Nieuw-Dordrecht

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!