Bij een brand in woon- en zorgcentrum 't Heycop in Breukelen zijn meerdere mensen gewond geraakt. De veiligheidsregio spreekt van zeker twaalf slachtoffers.

Volgens een woordvoerder hebben de slachtoffers verschillende soorten verwondingen opgelopen. De meesten zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook.

Elf mensen zijn naar het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht gebracht, laat het ziekenhuis weten. De slachtoffers werden in de loop van de nacht overgebracht naar andere afdelingen of verpleeghuizen. 

De brand die maandagavond in een van de woningen uitbrak, was vrij snel onder controle. Maar de hulpdiensten gingen vanwege de rookvorming in het pand door met de ontruiming, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. 

De mensen werden opgevangen in de Pauluskerk in Breukelen. Ouderen die niet kunnen lopen, werden opgevangen in het nabijgelegen zorgcentrum De Aa. Enkelen van hen mochten later weer naar huis. De bewoners van 114 woningen moesten de nacht elders doorbrengen.

Bewoners zorgcentrum in Breukelen geëvacueerd bij brand
54
Bewoners zorgcentrum in Breukelen geëvacueerd bij brand

Noodhulpteam

De veiligheidsregio onderzocht welke mensen weer terug konden naar hun woning. Ook werd alles in het werk gesteld om opvang te regelen voor de rest.

Het Rode Kruis heeft op verzoek van de veiligheidsregio een noodhulpteam naar de locatie gestuurd. Deze acht vrijwilligers verlenen eerste hulp aan lichtgewonden en ondersteunen de reguliere hulpdiensten. 

Daarnaast is een team van acht mensen ingezet voor hulp bij het opvangen van de ouderen. ''Dan moet je denken aan eerste opvang en het rondgaan met drinken", aldus een woordvoerder.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!