Een visser heeft zaterdagavond een romp van een lichaam gevonden in de Waal bij het Gelderse Brakel. Hij heeft hierop direct de hulpdiensten ingeschakeld. De politie is ter plaatse gekomen voor onderzoek.

Er is onder meer een helikopter ingezet. Een politiewoordvoerder zegt tegen Omroep Gelderland dat er "amper aanknopingspunten" zijn.

Zo is niet bekend of de torso van een man of een vrouw was. Forensisch onderzoek moet meer duidelijk maken over de identiteit van het slachtoffer. Het is ook niet bekend hoelang de romp in het water gelegen heeft.

In de Waal worden vaak stoffelijke overschotten gevonden. Volgens de woordvoerder gebeurt het zeker een keer per twee weken. "Aangezien de Waal de drukst bevaren rivier van Europa is, zijn de lichamen soms zwaar beschadigd door schroeven van schepen", zegt hij. Geregeld betreft het drenkelingen uit Duitsland.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!