Het gerechtshof in Amsterdam heeft op woensdag de 32-jarige Jacob V. in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hiervan is één jaar voorwaardelijk. V. pleegde volgens het hof ontucht met elf kinderen in een zwembad in Velsen-Zuid, waar hij actief was als zwemleraar.

V. werd in maart 2014 aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigde hem aanvankelijk van ontucht met 26 jongens en meisjes in de leeftijd van vier tot negen jaar die hij onder zijn hoede had. De ontucht deed zich voor tussen december 2012 en februari 2014.

De rechtbank verklaarde vijftien gevallen van ontucht bewezen, het hof kwam tot elf. De door het hof opgelegde straf is niettemin even hoog als bij de rechtbank. Het OM had die straf in hoger beroep ook geëist.

Het hof bepaalde de proeftijd op tien jaar. In die periode mag hij geen zwemleraar zijn en ook niet als vrijwilliger activiteiten of werkzaamheden met kinderen onder de zestien verrichten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!