Staatsbosbeheer raadt duikers af in het scheepswrak Le Serpent in het Grevelingenmeer te duiken. Het zicht in het wrak op 20 meter diepte is beperkt door opdwarrelend sediment, waardoor de ruimtes in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn. Dat is een risico voor duikers.

Aanleiding voor het negatieve duikadvies is het overlijden van twee ervaren duikers twee maanden geleden. Ze kwamen niet meer terug van een duik in het wrak, doordat ze de weg kwijt waren geraakt in het achterdeel van het schip.

Over de situatie rond Le Serpent worden duikers geïnformeerd via informatieborden, lokale duikverenigingen en sociale media. In het Grevelingenmeer liggen nog twee andere duikwrakken, de Rat op 12 meter diepte en de Zeehond op 10 meter diepte. Daar kan veilig worden gedoken.

Staatsbosbeheer, dat over het natuurgebied gaat, voert binnenkort gesprekken met veiligheidsregio en politie, Defensie, de Nederlandse Onderwatersport Bond en andere experts over de risico's van Le Serpent. Mogelijk volgen er meer maatregelen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!