Vrijdag is de laatste dag voor wandelaars van de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Een recordaantal nationaliteiten doen dit jaar mee aan de Vierdaagse. Ook zijn er meer festiviteiten dan ooit tevoren. Bekijk hier de beelden van de Vierdaagse.

In totaal zijn dit jaar 47.000 startbewijzen uitgedeeld aan lopers, hetzelfde aantal als in 2017. Wel lag het aantal inschrijvingen hoger (51.130), waardoor 4.130 personen teleurgesteld moesten worden. (Foto: Hollandse Hoogte)

Wandelaars lopen over de Waalbrug op de ochtend van de eerste wandeldag. Uit 84 verschillende landen zijn er lopers die de Vierdaagse willen uitlopen. Volgens marsleider Henny Sackers is dat een recordaantal nationaliteiten. (Foto: ANP)

Sommige wandelaars gingen ondanks de droogte en hitte met bijzondere kostuums op pad. Zoals deze loper die verkleed als de superheld Batman begon aan de Vierdaagse. (Foto: Hollandse Hoogte)

Verkoeling is tijdens de lange tochten ook belangrijk. Wandelaars worden hier besproeid met water. (Foto: ANP)

Op 'roze woensdag' doen veel mensen gekleed in deze kleur mee aan de Vierdaagse. Ook bezoekers en horeca in Nijmegen zijn veelal in het roze gehuld om diversiteit te steunen. (Foto: Hollandse Hoogte)

Volgens de organisatie bereiden deelnemers zich goed voor op de lange tochten. Zo drinken mensen onderweg veel water "en geen biertjes", aldus de Vierdaagse. (Foto: ANP)

De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse staat bekend als de 'De dag van Groesbeek'. Ondanks de goede voorbereiding eerder deze week vallen toch veel mensen af na de heuvels van Groesbeek: 1.225 deelnemers. Een uitschieter in vergelijking met eerdere jaren, toen het aantal afhakers tussen de negenhonderd en duizend lag. (Foto: ANP)

Elk jaar zijn er ook veel toeschouwers langs de weg die genieten van het uitzicht en de gezelligheid. (Foto: ANP)

Deze editie doen 1.800 Nederlandse militairen mee en 4.200 buitenlandse. Voor het eerst in de geschiedenis waren er meer aanmeldingen van militairen dan plaatsen, waardoor 163 militairen niet mee konden doen. (Foto: ANP)