Het strandbad bij Maarsseveense Plassen waar een veertienjarige jongen in 2015 is verdronken, is niet aansprakelijk voor zijn dood. De familie van de jongen had eerder een civiele aansprakelijkheidsprocedure aangespannen.

Dit betekent dat het strandbad geen extra maatregelen hoeft te nemen om de veiligheid van zwemmers te garanderen. De huidige maatregelen voldoen volgens de rechtbank.

De jongen was op 23 augustus 2015 met vrienden naar de Maarsseveense Plassen gegaan. Zijn vrienden konden zwemmen, maar zelf had hij geen zwemdiploma's. 

Rond 15.00 uur meldden de vrienden van de jongen zich bij de badmeester, omdat hij al een tijdje weg was. De badmeester van dienst zou hebben gezegd dat hij zo wel weer zou terugkomen en dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. 

Twee uur na de eerste melding werd uiteindelijk toch alarm geslagen. Dit gebeurde nadat een andere badmeester door de vrienden werd aangesproken. De jongen werd een dag later op ruim 2 meter diepte onder waterplanten gevonden. 

De familie wilde dat het strandbad aansprakelijk zou worden gesteld, zodat er maatregelen worden getroffen om dit in de toekomst te voorkomen.

Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) is al gebleken dat de badmeesters niet nalatig waren. Er is dus geen sprake van dood door schuld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!