Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag tien jaar cel geëist tegen een veertigjarige vrouw die wordt verdacht van het voorbereiden van de liquidatie van een crimineel in Almere.

Justitie meldt dat de vrouw, Alida R., "zeer nauw en bewust heeft samengewerkt om een moordaanslag op het doelwit voor te bereiden".

Woensdag hoorden twee andere verdachten dezelfde straf tegen zich eisen. Vrijdag volgt de strafeis tegen de vierde en laatste verdachte. Deze man, Quincy S., zou een relatie met R. hebben.

Een deel van de verdachtengroep zou op 1 juni 2017 in een gestolen auto met een geladen wapen op weg naar het doelwit, Mustafa El J., zijn geweest. Een arrestatieteam kon op tijd ingrijpen.

Eerder meldde het OM al dat de verdachten benzine hadden geregeld en meerdere lagen kleding droegen terwijl het toen warm buiten was. "Allemaal voorbereidingsmiddelen die uitermate geschikt zijn om een moord te plegen", aldus justitie.

Schietpartij

S. hoort vrijdag pas welke straf tegen hem geëist wordt, omdat hij dan ook terechtstaat voor het in mei 2015 doodschieten van een onschuldige voorbijganger in de De Clercqstraat in Amsterdam.

De man is aan de schietpartij gekoppeld doordat hij zelf beschoten werd en zijn DNA op de plaats delict teruggevonden werd.