De ernstige aanrijding op de A4 bij Woensdrecht op 30 juni is vermoedelijk veroorzaakt door de oververmoeide bestuurder van een personenbusje. Bij het ongeval raakten negen mensen gewond, waarvan er vijf ernstig aan toe waren.

Dat blijkt uit een tussenstand van een onderzoek van politie en justitie naar het ongeluk.

De aanrijding tussen een vrachtauto en een busje gebeurde op 30 juni rond 5.40 uur. Volgens de politie zijn er twee traumahelikopters ingezet voor twee personen. De andere zeven gewonden zijn met ambulances vervoerd. Alle gewonden waren inzittenden van het personenbusje.

Uit onderzoek is gebleken dat de veertigjarige Poolse bestuurder bijna 24 uur voor het ongeluk met het busje uit zijn Poolse woonplaats aan de grens met Oekraïne vertrokken was. De afstand naar Woensdrecht zou ongeveer 1.600 kilometer zijn. Omdat de man onderweg nog mensen opgehaald heeft, gaat het waarschijnlijk zelfs om nog meer kilometer.

In Antwerpen werd de laatste korte pauze gehouden. De bestuurder zou toen al tekenen van vermoeidheid vertoond hebben. Rond 5.40 reed het busje met onverminderde snelheid tegen een vrachtauto die met pech op de vluchtstrook geparkeerd stond.