In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant is woensdag een grote bosbrand uitgebroken. Er zijn drie brandhaarden. De politie heeft een NL-Alert uitgegeven om mensen weg te houden.

Een woordvoerder van de brandweer zegt dat het gaat om een brandhaard van 200 bij 200 meter en twee van ongeveer 50 bij 50 meter. 

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. Omdat de brand op meerdere plaatsen is uitgebroken, wordt brandstichting niet uitgesloten.

De luchtmacht heeft een Chinook-helikopter ingezet om te helpen blussen. Op de grond is de brandweer ter plaatse met vier blusvoertuigen en een watertankwagen. De politie is ter plaatse en houdt mensen op afstand en houdt de situatie op de grond ook met een helikopter in de gaten.

Het nabijgelegen attractiepark de Efteling valt buiten het te verlaten gebied. Omwonenden wordt uit voorzorg geadviseerd de ramen en deuren te sluiten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!