De politie heeft vorige week woensdag 2,2 miljoen euro aangetroffen in het Amsterdamse evenementencentrum Dido Events aan de Jan van Galenstraat. Volgens de politie fungeert het centrum als een kantoor waar criminelen samenkomen om zaken te doen.

Dat bevestigt de politie woensdag op basis van berichtgeving in De TelegraafDido Events kwam in het vizier van de politie toen er feesten werden georganiseerd waar zware criminelen voor werden uitgenodigd.

De meesten van hen zijn veroordeeld voor afrekeningen of kwamen voor in liquidatieonderzoeken. De krant schrijft dat op basis van gesprekken met het Actiecentrum Ondermijning van de politie.

Nadat een agent een verdachte situatie had gesignaleerd, kon de politie onderzoek doen in het pand. Tijdens de zoekactie werd op de eerste verdieping een tas vol bankbiljetten gevonden. De tas is van een familielid van de eigenaar van het evenementenbureau.

Ook werd in het kantoor van de feestlocatie een bureau vol papiergeld en telmachines gevonden. Daarnaast zijn enkele wapens aangetroffen.

Arrestaties

In totaal zijn acht mensen gearresteerd op verdenking van witwassen en wapenbezit. Drie van hen zitten nog vast. Het gaat om drie inwoners uit Amsterdam van 48, 46 en 28 jaar. 

De anderen zijn vrijgelaten, maar worden nog wel als verdachten gezien. Zij komen uit Diemen, Arnhem, Amsterdam, Veghel en Oss. Ze zijn tussen de 20 en 53 jaar oud.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft het pand laten sluiten. Vanwege de aanwezigheid van wapens, grote hoeveelheden cashgeld en het vermoeden van drugshandel verstoort het bedrijf de openbare orde.

Ook wil de gemeente voorkomen dat het pand een ontmoetingsplaats voor criminelen blijft.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!