Woensdag kunnen 41 leerlingen van VMBO Maastricht hun diploma komen ophalen, heeft een woordvoerder van de school bekendgemaakt.

De geslaagde leerlingen krijgen woensdagmiddag een telefoontje. Ze horen dan hoe laat ze hun diploma kunnen ophalen. De leerlingen kunnen er ook voor kiezen om eind augustus of begin september hun diploma op te halen tijdens een officiële diploma-uitreiking.

De eindexamens van 354 leerlingen van VMBO Maastricht werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat er fouten zijn gemaakt bij het afnemen van de schoolexamens. Deze examens worden niet centraal afgenomen. Eerder maakte de school bekend dat twintig leerlingen definitief gezakt zijn.

Vorige week vrijdag maakte minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) bekend dat tientallen leerlingen van de school de schoolexamens niet over hoeven te doen.

Zij hield toen nog wel een slag om de arm, omdat de examencommissie nog formeel moest vaststellen dat de betreffende examenkandidaten alsnog zijn geslaagd.

De rest van de leerlingen moet volgende maand hersteltoetsen maken. Als voorbereiding worden zij in augustus op een zomerschool bijgespijkerd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!