Huishoudens in delen van Friesland, Overijssel en de Noordoostpolder ervaren de komende dagen mogelijk een lagere waterdruk. Dit komt doordat vanwege de hitte in deze gebieden veel meer water wordt verbruikt dan normaal.

Door de aanhoudende hitte wordt in de provincies Friesland en Overijssel momenteel ongeveer 45 procent meer water verbruikt dan normaal, meldt waterbedrijf Vitens dinsdag.

Op verschillende plekken in de provincie Friesland zullen mensen merken dat de waterdruk afneemt. Vooral rondom Lemmer, Sneek, Oosterwolde, Appelscha, Bakkeveen, Ureterp en Dokkum neemt de druk af.

In Overijssel is dat het geval langs de Overijsselse Vecht en rond Enschede. Ook in de Noordoostpolder in Flevoland krijgen veel mensen ermee te maken.

Wanneer spreken we officieel van een hittegolf?
83
Wanneer spreken we officieel van een hittegolf?

Minder krachtige straal

Mensen kunnen de lagere waterdruk bijvoorbeeld herkennen aan een minder krachtige douchestraal, aldus Vitens.

Het drinkwaterbedrijf roept mensen op zuinig met water om te gaan en onnodig gebruik te vermijden. Ze kunnen bijvoorbeeld even niet de auto wassen, niet sproeien of korter en minder vaak douchen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!