Peter van den Elzen vertrekt als interim-directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nadat hij zich "onvoldoende integer" heeft gedragen. Dit meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid maandag. 

Op 5 juli ontving de secretaris-generaal van het ministerie een melding over het ontoelaatbare gedrag van Van den Elzen. 

Er is toen een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat "het handelen van de algemeen directeur ad interim niet in overeenstemming is geweest met de gedragsregels". Op basis van deze conclusie heeft Van den Elzen zijn functie neergelegd. 

Volgens De Telegraaf had de melding betrekking op grensoverschrijdend gedrag richting een medewerkster. Ronald Baarends, nu nog het divisiehoofd bedrijfsvoering bij het NFI, zal de functie van Van den Elzen tijdelijk overnemen. 

Van den Elzen werd op 6 juni 2017 ingesteld als de nieuwe interim-directeur. Zijn taak was om richting te geven aan de management- en organisatiecultuur bij het NFI. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!