Wandelaars die dinsdag starten met de Vierdaagse in Nijmegen, moeten zondag alvast beginnen met voldoende te drinken. Tijdens de eerste wandeldag doen ze er goed aan hun waterflessen bij elk watertappunt te vullen. 

Daarnaast is goed insmeren met zonnebrandcrème en een pet dragen belangrijk.

Dat advies heeft de organisatie van de Vierdaagse zondagmiddag gegeven, omdat de eerste wandeldag door de Betuwe warm lijkt te gaan worden. Het eigen meteorologische team voorspelt dat het op de route 28 graden wordt en dat het erg droog en zonnig zal zijn. Voor woensdag, de dag van Wijchen door het Land van Maas en Waal, verwachten de meteorologen "mooi wandelweer''. Het wordt dan ook zonnig, maar wat koeler.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de eerste Vierdaagsedag de grootste aanslag op het lichaam is. Ruim 20 procent van de lopers vertoont die dag uitdrogingsverschijnselen en 15 procent houdt te veel zout vast. Onderzoek heeft ook aangetoond dat vooral oudere Vierdaagselopers onderweg te weinig drinken, mede omdat ze niet te vaak een plaspauze willen houden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!