Voor de Leidsche Rijntunnel in Utrecht hebben vijftig automobilisten zaterdag hun auto gekeerd om aan een file te ontsnappen.

De tunnel was tijdelijk dicht door een ongeluk, waarop de automobilisten hun auto keerden en op de vluchtstrook van een parallelweg terug naar de oprit reden.

"Vol verbijstering zien wij een stuk of vijftig spookrijders op de A2 naar Utrecht voor de Leidsche Rijntunnel", schreef Rijkswaterstaat Verkeersinformatie op Twitter over het incident. De dienst publiceerde een foto van het voorval, waarbij te zien is hoe de auto's in een lange lint naar boven rijden. Daarbij staan enkele auto's dwars op de rijbaan, omdat ze willen invoegen bij het verkeer op de vluchtstrook.

"Dit is zeer onverantwoordelijk en levensgevaarlijk gedrag", zei een woordvoerder van de politie over de situatie. "We zijn blij dat hierbij geen ongelukken zijn gebeurd." 

De politie heeft uiteindelijk ingegrepen. De verkeerssituatie was op dat moment dusdanig, dat de politie niet in staat was om bekeuringen uit te schrijven. Het is nog onduidelijk of dat later nog gebeurt op basis van kentekengegevens.