Een 25-jarige man uit Maarsbergen die vorig weekend in een afhaalrestaurant op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht door een onbekende man werd aangevallen, is donderdag in het ziekenhuis overleden. De dader wist aanvankelijk te ontkomen maar de politie heeft hem, een eveneens 25-jarige Utrechter, later aangehouden.

Het slachtoffer was rond 2.30 uur in een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht samen met vrienden toen hij door een man werd aangevallen. Het bleek dezelfde man die zij iets eerder op straat waren tegengekomen en waarmee ze een korte woordenwisseling hadden.

Het slachtoffer raakte door de mishandeling zwaargewond en werd in het ziekenhuis opgenomen, daar is hij aan zijn verwondingen bezweken.

Na de mishandeling was de verdachte weggerend richting de Mimosastraat. Agenten gingen naar hem op zoek, maar vonden hem niet. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en camerabeelden veiliggesteld en geanalyseerd. Dit politieonderzoek leidde naar een 25-jarige Utrechter, die dezelfde zaterdagavond op de Laan van Engelswier werd aangehouden.