De politie bevestigt donderdagavond het lichaam te hebben gevonden van de negentienjarige vermiste asielzoeker uit Dronten. De man raakte rond 15.00 uur vermist toen hij aan het zwemmen was in de IJssel.

Het negentienjarige slachtoffer was in de middag bij Kampen aan het zwemmen met vrienden. Toen hij zo'n 20 meter vanaf de kade zwom, ging hij kopje onder en kwam hij niet meer boven.

Er werd een grote zoektocht op touw gezet waarbij meerdere hulpdiensten werden ingezet. Na een aantal uren werden het Landelijk Team Onderwaterzoekingen en een dregteam uit Urk opgeroepen om te helpen.

Rond 20.30 uur trof de politie een lichaam aan, maar op dat moment kon nog niet bevestigd worden dat het om de vermiste man ging. Eerder meldde Veiligheidsregio IJsselland dat er een mogelijkheid bestond dat de negentienjarige zelf uit het water was geklommen.

Tijdens de zoekactie werden de IJssel en de kade afgesloten voor schepen en personen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!