De verdachte die woensdag werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 24-jarige Utrechtse vrouw, heeft een relatie met het slachtoffer gehad. De vrouw werd woensdag in haar huis aan de Bosboomstraat gevonden.

De ex-vriend van het slachtoffer werd eerder deze maand al een keer aangehouden voor het stalken van zijn ex-vriendin. Hij heeft vervolgens drie dagen in hechtenis gezeten. Toen het onderzoek was afgerond, heeft het Openbaar Ministerie (OM) hem een contact- en locatieverbod opgelegd. Ook werd hij gedagvaard.

Het slachtoffer had onlangs aan de politie laten weten dat ze gestalkt werd. De politie heeft de vrouw toen onder meer een alarmknop gegeven. De verdachte die nu vastzit, is volgens de politie dezelfde persoon als de door haar aangewezen stalker. De man heeft meerdere keren contact met het slachtoffer gezocht, omdat hij de relatie wilde herstellen.

Het levenloze lichaam van de 24-jarige vrouw werd woensdag rond het middaguur gevonden in een studentenhuis aan de Bosboomstraat. Na onderzoek bleek dat zij door geweld om het leven was gekomen. Later op de dag werd een 31-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor betrokkenheid bij haar dood.

Volgens de eigenaar van een snackbar naast de woning van het slachtoffer werd de vrouw lastiggevallen door haar ex-vriend. Hij was ook al eens haar woning binnengedrongen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!