Twee tieners zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in het gebouw van de Avans Hogeschool in Den Bosch. Het gaat om een achttienjarige man uit Rosmalen en een vijftienjarige jongen uit Den Bosch, meldt de politie donderdag.

De brandweer was zondag urenlang bezig om de brand in het onderwijsgebouw aan de Parallelweg te blussen. Vanwege het vuur werd het treinverkeer van en naar Den Bosch tijdelijk stilgelegd. Niemand was bij de brand gewond geraakt.

De politie startte een onderzoek, omdat de oorzaak van de brand niet "direct helder" was. Daaruit bleek dat er mogelijk sprake was van brandstichting. De oudere verdachte meldde zich een dag later bij de politie en liet weten meer te weten over het incident. Daarop werd hij aangehouden. 

De vijftienjarige jongen is woensdag pas aangehouden. Hij mocht donderdag weer naar huis. De andere verdachte zit nog in voorarrest. Beiden worden verdacht van brandstichting.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!