Een man is donderdagochtend in de Zuid-Hollandse plaats Leiderdorp op de vlucht geslagen voor de politie. Het was de trouwdag van de man en hij had te veel gedronken. Na een achtervolging en zoektocht hield de politie in Leiden-Noord de bruidegom aan.

De man sloeg op de vlucht toen de politie de bestuurder wilde controleren. "Met hoge snelheid ging hij er vandoor", schrijft het politiekorps op Facebook.

Een korte en wilde achtervolging volgde, waarna de man uit de auto sprong en de tuinen aan de Maria van Hongarijelaan in rende. Hij liet daarbij zijn toekomstige vrouw achter in de auto. Niet veel later vond de politie de man in een tuin. Daar bleek dat hij naast dat hij te veel gedronken had, ook niet in het bezit van een rijbewijs was. "Tijdens de aanhouding vond hij het ook nodig ons te beledigen", aldus de politie.

Op het politiebureau vertelde de man dat het zijn trouwdag was en dat de bruid nog in de auto zat. Het huwelijk is tot nader order uitgesteld.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!