Niemand wordt vervolgd voor de dood van de negentienjarige vrouw die vorige maand bij een parachutesprong in Teuge is omgekomen. Het was een noodlottig ongeluk en niemand valt iets te verwijten.

Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie woensdag na een bericht in de Stentor.

De vrouw uit Hilversum was bij de landing in juni hard op de grond terechtgekomen. Ze werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht en daar is ze overleden.

Wat er precies is misgegaan, is volgens de politie "niet vast te stellen". Haar uitrusting was in orde. "Het is een noodlottig ongeval, er is iets verkeerd gegaan bij de landing", aldus een politiewoordvoerder.

Voor het onderzoek is onder meer gesproken met getuigen. Uit de gesprekken is gebleken dat er geen andere mensen bij het ongeluk betrokken waren.

De onderzoeksleider heeft eerder tegen de Stentor gezegd dat het ingewikkeld was om het ongeval te onderzoeken, omdat de vrouw buiten het zichtveld van het paracentrum was terechtgekomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!