De politie is een onderzoek gestart naar de opschudding die is ontstaan na afloop van de oefenwedstrijd van Ajax tegen FC FCSB zaterdagavond in het Gelderse Hattem.

Een van de medewerkers van de organisatie die de opstootjes tussen Nederlandse supportersgroepen wilde sussen, kreeg een vuistslag in het gezicht en moest naar een huisartsenpost.

Ook kreeg een 37-jarige medewerker een klap en werd een 32-jarige medewerker bedreigd. Op aandringen van de organisatie gingen de groepen snel uiteen.

De politie zegt de zaak hoog op te nemen en sluit niet uit dat meer mensen zijn belaagd. Vooralsnog is niemand aangehouden. Verschillende mensen die filmpjes hebben gemaakt, hebben zich al gemeld en het beeldmateriaal beschikbaar gesteld.

Caféruzie

Volgens een woordvoerder van Ajax was er geen sprake van meerdere opstootjes tussen Nederlandse supportersgroepen en had het incident ook niets te maken met de wedstrijd.

"Het was een ordinaire caféruzie tussen dronken lokale mensen die ruim twee uur na afloop van het duel slaags raakten", aldus de woordvoerder. Volgens de woordvoerder kreeg een persoon in de kantine ruzie met een ander, waarbij een klap werd uitgedeeld. Toen de organisatie daartussen sprong en de kemphanen eruit werden gezet, zouden dreigementen zijn geuit.

De oefenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!