De captain van motorclub No Surrender, Corin D., is zaterdag in het Duitse Frankfurt aangehouden. De Tilburger had zich in januari moeten melden om een celstraf van 3,5 jaar uit te zitten voor deelname aan een criminele organisatie. 

De rechtbank in Den Bosch had hem daartoe veroordeeld, maar D. kwam niet opdagen en hield zich sindsdien schuil.

''De politie in de Duitse stad kwam hem op het spoor door nauwe samenwerking met de Nederlandse politie'', aldus het Landelijk Parket. Dat zegt dat Duitsland D. binnenkort zal overdragen aan de Nederlandse justitie.

De man ging destijds in hoger beroep tegen zijn veroordeling, maar de rechter bepaalde dat dit geen opschortende werking heeft voor de opgelegde straf. D. zal zijn overlevering aan Nederland aanvechten, liet hij de Bond van Wetsovertreders (BWO) zaterdag telefonisch weten. ''Hij heeft nog een mogelijkheid zijn straf van 3.5 jaar aan te vechten en zal dit ook doen.'' Volgens de bond werd de Tilburger aangehouden in een hotel in de Duitse stad.

Drugshandel

De bende waar hij deel van zou uitmaken, wordt verantwoordelijk gehouden voor de productie van en handel in speed en xtc. Volgens de Bossche rechtbank speelde D. een belangrijke rol in die organisatie.

In totaal vijf verdachten werden in verband gebracht met drugslabs in Rotterdam, Moergestel en het Belgische Oud-Turnhout. De rechtbank oordeelde dat D. instructies gaf en materiaal en personeel regelde.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!