De directeur van het Utrechtse kinderdagverblijf Jolie, Hanny Reuser, heeft haar taken neergelegd. Alle commotie en aandacht in de media na een vermeende striptease in het kinderdagverblijf in februari hebben hun tol geëist. De gezondheidsklachten die Reuser al had, zijn dusdanig verergerd dat ze niet meer kan werken.

Eind mei kwam Jolie in het nieuws toen beelden van de striptease in de crèche uitlekten.

Het Utrechtse kinderdagverblijf distantieerde zich nadrukkelijk van de aantijging dat de organisatie zich aan een striptease schuldig had gemaakt. Volgens directeur Reuser hebben medewerkers een jolige grap uitgehaald met een collega die wat aandacht nodig had.

De veiligheid van de kinderen was geen moment in gevaar en zij konden door de dichte deuren ook niets van het kortstondige feestje meekrijgen, zei Reuser op dat moment.

Betrokken

Nu moet de directeur zich laten vervangen. Pjotr van Tilburg zal als interim-directeur de honneurs waarnemen. "Hij zal de komende tijd kijken wat Jolie nodig heeft. Misschien komt Hanny wel weer terug, maar het kan ook zo zijn dat dit niet meer gebeurt. Dan moet hij kijken hoe we dat opvangen", verklaart woordvoerder Maureen Veurman.

Zij ontkent dat er kinderen zijn vertrokken naar aanleiding van de striptease. "Wij zijn een heel betrokken kinderdagverblijf. De ouders zijn nog altijd erg tevreden. Ik ken geen gevallen van kinderen die zijn vertrokken door dit incident."