De raad van toezicht van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) heeft Jan Rijkers per direct tot interim-lid van het college van bestuur van VMBO Maastricht benoemd. De onderwijsdeskundige wordt verantwoordelijk voor de Limburgse school. Rijkers werkte jarenlang als coördinerend inspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs.

De onderwijsdeskundige blijft aan tot 1 januari 2019 en krijgt een standplaats op de school, valt te lezen in het persbericht op de website. De raad van toezicht nam deze maatregel op verzoek van onderwijsminister Arie Slob.

De afhandeling van het examendebacle bij de school wordt daarmee uit handen genomen van André Postema, de laatst overgebleven bestuurder van de scholenkoepel LVO, waaronder VMBO Maastricht valt. Die PvdA-senator maakt vooralsnog geen aanstalten om, net als zijn medebestuurders, zijn conclusies te trekken. De minister liet eerder al doorschemeren dat Postema moeilijk kon aanblijven.

Als interim-bestuurder gaat Rijkers zich bezighouden met het verbeteren van het onderwijs bij VMBO Maastricht. Volgens de school hebben medewerkers van de school zich ingezet om individuele plannen van aanpak voor iedere eindexamenleerling te maken. "Postema, die in deze fase de leiding had, zal vandaag het hele dossier aan Jan Rijkers overdragen."

Ongeldig

Van 354 leerlingen van de school werden de eindexamens vorige maand ongeldig verklaard vanwege allerlei tekortkomingen bij de schoolexamens. Zo bleek dat duizenden toetsen van het schoolexamen niet gemaakt waren, waardoor leerlingen grote achterstanden opgelopen hadden.

Minister Slob besloot eind vorige maand al dat de uitslagen van de centrale examens van de leerlingen van VMBO Maastricht tot 1 januari 2019 geldig blijven.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!