Het Abe Lenstra Stadion is woensdagmiddag weer geopend na het onderzoek naar de bommelding die woensdagochtend werd gedaan. sc Heerenveen meldt op zijn website dat het gebouw weer vrijgegeven is.

De politie liet eerder al weten in en rond het Abe Lenstra Stadion niets te hebben gevonden. De bommelding was gericht aan de voetbalclub.

Het onderzoek heeft de hele ochtend geduurd, omdat de politie het zekere voor het onzekere wilde nemen. "Het was een serieuze melding", aldus de politiewoordvoerder. Er zijn speurhonden en bomexperts ingezet tijdens de zoektocht.

Dreiging

Van wie de dreiging afkomstig is, kan de politie nog niet zeggen. "Dat wordt nog onderzocht, daarom kan ik daar nog niets over zeggen", meldt de woordvoerder.

Het Friesland College was eerst ook afgesloten, maar werd eerder op de ochtend al vrijgegeven. De ochtendtraining van het eerste elftal van sc Heerenveen op het nabij gelegen sportcomplex Langezwaag werd afgelast, meldt de Leeuwarder Courant.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!