De politie heeft niets in en rond het Abe Lenstra Stadion gevonden na een aan de voetbalclub sc Heerenveen gerichte bommelding.

Het onderzoek heeft de hele ochtend geduurd, omdat de politie het zekere voor het onzekere wilde nemen. "Het was een serieuze melding", aldus de politiewoordvoerder. Er zijn speurhonden en bomexperts ingezet tijdens de zoektocht.

Sportstad Heerenveen, het sportcomplex naast het stadion, is al vrijgegeven. Het stadion wordt waarschijnlijk in het begin van de middag vrijgegeven. "Omdat de dreiging daarop gericht was, bouwen we de veiligheidsmaatregelen daar wat langzamer af", zegt de woordvoerder.

Van wie de dreiging afkomstig is, kan de politie nog niet zeggen. "Dat wordt nog onderzocht, daarom kan ik daar nog niets over zeggen", meldt de woordvoerder.

Het Friesland College was eerst ook afgesloten, maar werd eerder op de ochtend al vrijgegeven.

Training

De politie laat weten dat er geen gebouwen ontruimd zijn, omdat er nog niemand aanwezig was toen de politie om 7.00 uur ter plekke kwam. De huizen tegenover het stadion zijn niet afgezet.

Een woordvoerder van sc Heerenveen wil niet zeggen bij wie en hoe laat de melding binnenkwam, maar vertelt wel dat medewerkers van de club en beheerder Sportstad Heerenveen al rond 5.30 uur bij elkaar kwamen. Toen is ervoor gezorgd dat er geen mensen in het gebouw meer aanwezig waren en is alles afgezet.

De training van het eerste elftal van sc Heerenveen van woensdagochtend is afgelast, meldt de Leeuwarder Courant. De selectie traint niet in het stadion, maar op het sportcomplex Langezwaag nabij het stadion.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!