De politiebonden willen voorlopig niet meer onderhandelen met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over een nieuwe cao. De bonden hadden een ultimatum gesteld om acties te voorkomen, maar de reactie van de minister en de korpsleiding daarop vinden ze ontoereikend. De bonden gaan daarom tot actie over.

"Uit de gehouden informatiebijeenkomsten van de politievakbonden is duidelijk geworden dat er voor de voorstellen van de werkgever geen draagvlak is en dat ze op massief verzet stuiten", schrijven de bonden aan Grapperhaus en de politietop.

"Over verlaging van de rooster- en werkdruk zijn wij het eens, maar niet over de oplossingsrichtingen. Politiemensen zien in de voorstellen van de werkgever grote gevolgen voor het combineren van privé en werk, maar ook een stijging van reiskosten, wat gevolgen heeft voor hun besteedbaar inkomen."

De minister en de korpsleiding hebben met hun brief "veel boosheid en frustratie" bij onze leden opgewekt, stellen de politiebonden. De bonden zien daarom geen reden om verder te onderhandelen.

Eerder meldden de bonden al dat enkele honderden kaderleden van de bonden donderdag naar de Hofplaats in Den Haag gaan om hun eisen voor een goede cao kracht bij te zetten.

De bonden hadden een ultimatum voor een nieuwe cao aan Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom gesteld. Dat ultimatum liep zondag af. De bonden wilden voor die datum duidelijkheid over voorstellen voor een andere organisatie en een loonbod.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!