Het college van bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) is een zomerschool gestart om de leerlingen van het VMBO Maastricht alsnog voor 31 augustus hun diploma te laten halen.

"Zij kunnen dan zonder studievertraging starten aan hun vervolgopleiding, waar zij ongetwijfeld heel erg naar uitkijken", meldt het LVO dinsdag.

De zomerschool zal volgens het bestuur zorgen voor een individuele aanpak voor de 354 leerlingen. Hun eindexamens werden vorige maand ongeldig verklaard, omdat er allerlei tekortkomingen bij de schoolexamens waren ontdekt.

Zo bleek dat duizenden toetsen van het schoolexamen niet waren gemaakt, waardoor leerlingen grote achterstanden hadden opgelopen. Het LVO laat weten dat de zomerschool voor de organisatie van de nog in te halen toetsen zorgt. "Cito maakt de toetsen en waarborgt dat de toetsen daadwerkelijk de eindtermen dekken. Dit is belangrijk, want we willen geen concessies doen aan de kwaliteit van het diploma."

Minister Arie Slob (Onderwijs) besloot eind vorige maand al dat de uitslagen van de centrale examens van de leerlingen van VMBO Maastricht geldig blijven tot 1 januari 2019. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!