De 41-jarige man die was opgepakt op verdenking van het beschieten van de redacties van onder meer Panorama en Nieuwe Revu, wordt hier niet langer van verdacht. Op het moment van de beschieting was hij niet aanwezig op de plaats delict, laat justitie maandag weten. 

Hij blijft negentig dagen langer vastzitten, omdat "er wel sterke aanwijzingen zijn dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de (voorbereiding van de) beschieting", aldus het Openbaar Ministerie (OM).

De man, die president is van Chapter Silencio van de motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad, is enkele uren na de beschieting opgepakt. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De beschieting van het pand van Pijper Media, de uitgever van bladen als Panorama, heeft alleen tot schade aan het pand geleid. Niemand raakte gewond. Het projectiel is even na 23.00 uur op donderdag 21 juni ingeslagen aan de kant van het pand waar de redacties van de mannenbladen zitten.

Alle media zitten overigens op dezelfde verdieping van het gebouw. Het is niet bekend wie het doelwit was en wat het motief achter de aanval is.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!