Door een ernstige aanrijding op de A4 bij Woensdrecht zijn zaterdag negen mensen gewond geraakt. Vijf van hen zijn er ernstig aan toe. De weg kon aan het begin van de middag vrijgegeven worden.

De aanrijding gebeurde zaterdagochtend rond 5.40 uur tussen een vrachtauto en een busje. Volgens de politie zijn er twee traumahelikopters ingezet voor twee personen. De andere zeven zijn met ambulances vervoerd.

Door het ongeval werd grote verkeersdrukte verwacht richting Zeeland. Mede doordat de N57 om 11.00 uur dichtgaat voor Concert at Sea. De Brouwersdam wordt dan afgesloten, waardoor het verkeer daar niet meer langs kan.

Mensen die naar het strand in Zeeland willen, kunnen hun reis beter uitstellen tot de A4 weer vrij is, zegt Rijkswaterstaat. Wie toch naar Zeeland wil, kan het beste rijden via de A29 en de N59, of eerst naar Antwerpen en dan omhoog.

Zoomland

Bij een ander ongeval op de A4 is een persoon om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Zoomland (bij Bergen op Zoom). Een personenauto botste daar tegen een vrachtwagen. De auto sloeg over de kop en kwam op zijn zijkant terecht.

Het ongeluk gebeurde op de A4 in zuidelijke richting, tussen knooppunt Zoomland (de aansluiting met de A58) en Hoogerheide. De weg kon daar rond 12.45 uur worden vrijgegeven.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!