Het spitsverkeer in de Randstad heeft vrijdagmiddag last ondervonden van diverse autobranden. Vooral een brandende vrachtwagen op de A4 bij Roelofarendsveen veroorzaakte veel problemen.

De brand brak voor 14.00 uur uit, maar het blussen en bergen van de tankwagen duurde enkele uren. Dit leidde tot een verkeersopstopping op de A4 van Den Haag naar Amsterdam en op alternatieve routes, zoals de A44 langs Wassenaar.

Rijkswaterstaat adviseerde reizigers indien mogelijk hun reis uit te stellen. Rond 16.00 uur kwamen twee rijstroken weer beschikbaar voor het spitsverkeer.

De A4 werd rond 19.00 helemaal vrijgegeven door Rijkswaterstaat. Er stond op dat moment nog een file van 14 kilometer tussen Leidschendam en Roelofarendsveen.

Strandgangers

Ook op de omrijroutes (A15, A12 en A44/N44) stond het verkeer vrijdag muurvast. Door diverse evenementen en duizenden strandgangers was het al de hele vrijdag druk op deze snelwegen.

Ook op de A15 veroorzaakte een autobrand een file. Een ander groot probleem deed zich voor op de A12 richting Den Haag bij knooppunt Gouwe. Hier veroorzaakte een ongeval met meerdere personenauto's rond 17.30 uur een flinke verkeersopstopping.

A50 dicht

Op de A50 tussen Eindhoven en Oss kantelde rond 18.30 uur een vrachtwagen bij knooppunt Paalgraven. De weg is afgesloten tussen Oss-Oost en het knooppunt.

Rijkswaterstaat vreest dat de A50 zeker tot 1.00 uur dicht blijft op deze plek. Verkeer vanuit Eindhoven kan omrijden via Den Bosch over de A2 en A59.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!