Door een brandende vrachtwagen op de A4 bij Roelofarendsveen heeft het verkeer in de richting van Amsterdam vrijdag veel hinder ondervonden. Volgens Rijkswaterstaat zal het verkeer nog tot in de avondspits last hebben van files als gevolg van de brand.

De rijbaan in de richting van Amsterdam was in eerste instantie helemaal dicht vanaf Zoeterwoude-Rijndijk vanwege het opruimwerkzaamheden en het wegslepen van de uitgebrande tankwagen. Maar iets voor 16.00 uur meldde Rijkswaterstaat dat er twee van de drie rijstroken open waren. 

Rijkswaterstaat adviseerde reizigers die vanuit Rotterdam richting Den Haag of Amsterdam willen, aanvankelijk hun reis uit te stellen. Dat negatieve reisadvies werd ingetrokken nadat twee van de rijbanen op de A4 weer werden vrijgegeven. 

''Het wrak van de tankwagen staat op de vluchtstrook en moet nog worden weggetakeld. Daarom blijft de rechterrijstrook vermoedelijk nog een paar uur afgesloten'', aldus een woordvoerder van de ANWB. 

Vertraging

De vrachtwagen vervoerde olie voor de levensmiddelenindustrie. Het is onbekend hoe het vuur is ontstaan. Volgens Rijkswaterstaat lliepen weggebruikers rond 16.00 uur nog zo'n dertig minuten vertraging op.

Ook op de omrijroutes (A15, A12 en A44/N44) stond het verkeer vrijdag muurvast. Door diverse evenementen en duizenden strandgangers is het al de hele vrijdag druk op deze snelwegen.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!