Een van de schippers die donderdag bij de fatale aanvaring in de haven van Scheveningen betrokken was, is aangehouden. De andere schipper is gewond geraakt en ligt in het ziekenhuis. Hij wordt op een later moment gehoord, meldt de politie.

De schipper is opgepakt wegens betrokkenheid bij een dodelijk ongeval. Volgens een politiewoordvoerder is zijn arrestatie een gebruikelijke procedure.

De politie onderzoekt de rol van beide schippers en hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De aangehouden schipper heeft, zoals gebruikelijk bij dergelijke incidenten, een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was.

Over de identiteit van de schipper wil de politie uit privacyoverwegingen en in het belang van het onderzoek niets zeggen.

Bij het ongeval is een 56-jarige man uit de Drentse gemeente Noordenveld omgekomen. Drie mensen zijn gewond geraakt, van wie een ernstig. Veel mensen aan wal hebben de aanvaring zien gebeuren.

Volvo Ocean Race

De activiteiten rondom de Volvo Ocean Race zijn vrijdag aangepast. Dat heeft de organisatie in overleg met de gemeente Den Haag besloten. De muziek wordt versoberd en voor aanvang van het concert op vrijdagavond wordt een minuut stilte gehouden.

Het bezoek van koning Willem-Alexander is ook aangepast. Hij ontmoette vrijdag de hulpdiensten en de bij de reddingsactie betrokken mensen.

Zaterdag is voor de kust van Scheveningen de laatste race van de Volvo Ocean Race. Het is nog niet bekend of het programma zaterdag en zondag, als het evenement wordt afgesloten, ook aangepast wordt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!