De families van meerdere verdachten van de kluisjesroof in de Rabobank zijn benaderd door criminelen, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Volgens De Telegraaf zouden de criminelen grote hoeveelheden geld hebben bewaard in de kluizen in Oudenbosch en houden ze de verdachten verantwoordelijk voor hun verlies.

"De signalen hebben ons bereikt", zegt de woordvoerder. "We kunnen bevestigen dat de families van meerdere verdachten zijn benaderd. Of de families ook zijn bedreigd, wordt nog onderzocht."

Het is niet bekend of de benaderde families bescherming krijgen.

Beveilgers

Twee beveiligers van een extern bedrijf zijn eind april door de politie aangehouden vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de kluisjesroof in de Rabobank van Oudenbosch op 5 maart.

Het gaat om twee medewerkers van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN. Dit bedrijf was door de bank ingehuurd voor de beveiliging van de kluisjes.

Op 17 mei werd het voorarrest van de twee verdachten met nog twee maanden verlengd.

Professionele kraak

Na politieonderzoek bleek al snel dat de inbraak van de ongeveer zeshonderd kluisjes professioneel voorbereid en uitgevoerd is. De politie hield er tevens al snel rekening mee dat de dieven hulp hadden gekregen van binnenuit.

"Het heeft alle schijn van een klassieke kraak die professioneel is uitgevoerd. Dit doe je niet zomaar eventjes als gelegenheidsdief. Het is voorbereid en nauwgezet uitgevoerd", aldus de politiewoordvoerder begin maart.