De organisatie van de Volvo Ocean Race Finish heeft in nauw overleg met de gemeente Den Haag besloten de activiteiten vrijdag in aangepaste vorm door te laten gaan. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het bootongeluk waarbij donderdag iemand is omgekomen en enkele gewonden zijn gevallen.

Er zullen op vrijdag uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden geen zogenoemde RIB-experiences georganiseerd worden.

De snelle rubberboten worden alleen ingezet om gasten te vervoeren. Ook de muziek wordt versoberd. Voor aanvang van het concert in de avond wordt een minuut stilte gehouden. Het terrein gaat vrijdagochtend op de geplande tijd (10.00 uur) open, meldt de organisatie.

Ook het bezoek van koning Willem-Alexander is aangepast. Hij ontmoet de hulpdiensten en mensen die betrokken waren bij de reddingsactie, aldus de organisatie. De ontmoeting is op het terrein van de Volvo Ocean Race en komt in de plaats van een demonstratie van innovaties op het gebied van onderwaterdrones.

Krikke

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag, heeft donderdagavond haar medeleven betuigd aan de nabestaanden. "Voor hen is het vandaag verschrikkelijk. Er heeft een verschrikkelijk ongeluk plaatsgevonden."

Bij de aanvaring waren een motorboot met drie mensen en een snelle rubberboot (een RIB) met acht mensen betrokken. Een persoon is door de aanvaring omgekomen, drie anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van één gewonde is kritiek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!