De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft haar medeleven betuigd met de nabestaanden van de opvarende die is overleden bij het bootongeluk in de haven van Scheveningen. Ze deed dat op een persconferentie.

"Mijn gedachten zijn allereerst bij het slachtoffer en de nabestaanden", zei Krikke. "Voor hen is het vandaag verschrikkelijk. Er heeft een verschrikkelijk ongeluk plaatsgevonden."

Een stalen motorboot met drie opvarenden kwam door nog onbekende oorzaak in aanvaring met een snelle rubberboot (een RHIB), waarop acht mensen (zeven gasten en een schipper) zaten.

Een tijdlang was niet zeker of alle opvarenden uit het water waren gehaald. Daarom werd een grootscheepse zoektocht op touw gezet, die kort na 20.30 uur werd beëindigd met de mededeling dat er geen mensen meer vermist werden.

Drie slachtoffers werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is er slecht aan toe. Zeven mensen werden ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. De burgemeester zei te hopen dat de gewonden snel zullen herstellen.

Volgens Krikke doen politie en Openbaar Ministerie onderzoek naar het ongeluk. De familie van de overleden persoon is door de politie op de hoogte gebracht.

Burgemeester Den Haag over 'verschrikkelijk ongeluk' Scheveningen
89
Burgemeester Den Haag over 'verschrikkelijk ongeluk' Scheveningen

Volvo Ocean Race

In de haven van Scheveningen waren festiviteiten aan de gang in de nasleep van de Volvo Ocean Race. Of en hoe die vrijdag hervat worden, kon de organisatie donderdagavond nog niet zeggen.

"De gebeurtenis werpt een donkere schaduw over de Volvo Ocean Race", aldus burgemeester Krikke.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!