Een aanvaring tussen twee snelle rubberboten, zogeheten RHIBs, in de Eerste Haven van Scheveningen heeft zeker één opvarende het leven gekost.

Dat meldt de veiligheidsregio. De zoekactie naar vermisten na de aanvaring in de Scheveningse haven is beëindigd. Er worden geen mensen meer vermist, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Volgens de brandweer is een aantal mensen uit het water gehaald en worden zij door ambulancepersoneel behandeld. De veiligheidsregio kan nog niets over de oorzaak van de aanvaring zeggen.

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft donderdagavond een vergadering van de gemeenteraad verlaten om zich in Scheveningen op de hoogte te laten stellen van het ongeval.

De afgelopen week eindigde de Volvo Ocean Race voor de kust van Scheveningen. De festivitieiten die donderdag nog aan de gang waren rond de finish van de race worden afgelast, besloot de organisatie na overleg met de gemeente. Op het evenement zijn duizenden mensen afgekomen. Het festivalterrein wordt nu ontruimd.