De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is positief over de doelen die het ministerie van Defensie zich heeft gesteld om de veiligheid te verbeteren. "Met het plan van aanpak legt Defensie de lat hoog voor zichzelf", aldus de OVV.

Eerder kwam de OVV met negatieve rapporten over een schietincident in Ossendrecht en een mortierongeval in Mali. Bij het martierongeval vielen drie doden.

Uit die rapporten kwam naar voren dat Defensie op het gebied van veiligheid flink tekortschoot. Hierop kwam het departement met tientallen maatregelen om de veiligheid duurzaam te verbeteren.

Defensie volgt de aanbevelingen die in de rapporten zijn gedaan "grotendeels" op, schrijft de OVV. Hierbij is het belangrijk dat de maatregelen goed worden geëvalueerd.

De onderzoeksraad verwacht dat de implementatie van de maatregelen nog wel even zal duren. "Met name waar de maatregelen een cultuurverandering behelzen, betreft dit een complex en ingrijpend proces, dat niet op korte termijn voltooid zal zijn."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!