PostNL heeft het merendeel van de ruim 4.000 examens Engels van het Engelstalige opleidingsinstituut Anglia teruggevonden. Ze bleken nog in een internationaal sorteercentrum in Amsterdam te liggen. 

Dat heeft een woordvoerder van PostNL laten weten. Acht van de tien dozen met de examens erin zijn boven water. "We hopen de andere twee ook snel terug te vinden."

De toetsen waren begin juni via PostNL opgestuurd naar Engeland om te worden nagekeken, maar ze kwamen niet aan.

PostNL weet niet wat er precies is misgegaan. "Dat zoeken we zeker nog uit."

De school liet eerder al aan NU.nl weten dat zij alles gewoon op de post hadden gedaan. "We hebben ze (de examens, red.) netjes verpakt en aangetekend naar Engeland verzonden", aldus de manager van het instituut. Dit doet de Nederlandse vestiging van Anglia bij alle toetsmomenten. De examens worden niet alleen nagekeken op het hoofdkantoor, maar ook opgesteld.

Leerlingen kunnen via Anglia op een hoger niveau Engels leren. Ze krijgen dan een certificaat waarop hun niveau staat. Het vakkenpakket van Anglia wordt gebruikt op 375 scholen in Nederland, van basis- en middelbare scholen tot hoger onderwijs.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!