Zo'n 4.100 examens die opleidingstinstituut Anglia begin deze maand vanuit Roosendaal naar Engeland heeft verzonden voor nakijkwerk, zijn kwijtgeraakt in de post. 

Dit bevestigt Anglia aan NU.nl na berichtgeving door BN de Stem. Netwerkmanager Sander van Haarlem zegt dat PostNL met een speciaal team op zoek is naar de vermiste documenten. 

Met de examens van Anglia kunnen mensen aantonen dat ze een bepaald niveau van de Engelse taal beheersen. In Nederland maken zo'n 375 onderwijsinstellingen gebruik van de examenmethode. Naast het basis- en voortgezet onderwijs gaat het ook om diverse mbo-instellingen en pabo-opleidingen.

Jaarlijks biedt het taalinstituut vijf toetsmomenten aan voor veertien niveaus. De kwijtgeraakte examens zijn in mei gemaakt op 106 scholen. De instellingen zijn deze week op de hoogte gebracht van de zoekgeraakte poststukken.

Aangetekend

Hoe de examens zijn kwijtgeraakt, is vooralsnog onduidelijk. "We hebben ze netjes verpakt en aangetekend naar Engeland verzonden", aldus Van Haarlem. Dit doet de Nederlandse vestiging van Anglia bij alle toetsmomenten. De examens worden niet alleen op het hoofdkantoor nagekeken, maar ook opgesteld.

Over de gevolgen voor de gedupeerde leerlingen wil Van Haarlem geen uitspraken doen. "Daar wil ik nog niet op vooruitlopen. Door de diversiteit van onze scholen verschillen de mogelijke gevolgen per leerling."

Het opleidingsinstituut heeft er vertrouwen in dat de examens worden teruggevonden. "We houden de hoop. De onzekerheid die hiermee gepaard gaat, is bovenal vervelend. We leven erg mee met de scholen en alle leerlingen." 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!