Het gebouw van De Telegraaf wordt dinsdagavond bewaakt door de politie. In de nacht van maandag op dinsdag is een nog onbekende persoon opzettelijk met een busje op het pand ingereden.

Voor het gebouw in Amsterdam staat een politiebus. De entree is nog met linten afgezet. De gesneuvelde ramen zijn inmiddels met houten platen bedekt.

Bij De Telegraaf is in de nacht van maandag op dinsdag een bestelauto door de pui heen gereden. Die auto werd vervolgens in brand gestoken. Omdat dit midden in de nacht gebeurde, was in het pand alleen een bewaker aanwezig. Hij is niet gewond geraakt.

Het is nog niet duidelijk wie achter de actie zit. Ook het motief is onbekend. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is met recente publicaties van De Telegraaf.

Premier Mark Rutte noemde de aanval dinsdag "een klap in het gezicht van de vrije pers en de Nederlandse democratie".

Cameratoezicht

De gemeente Amsterdam maakte dinsdagmiddag bekend cameratoezicht te plaatsen bij meerdere redacties in de stad. Het gaat om de panden waarin De Telegraaf, Panorama, Nieuwe Revu, AT5, Het Parool, de Volkskrant, Trouw en NRC zitten.

Vorige week werd het gebouw waarin onder meer Panorama en Nieuwe Revu gevestigd zijn met een raketwerper beschoten. De 41-jarige verdachte uit Woerden, de president van een lokale vestiging van motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad, zit nog vast.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!